Menu weselne

MENU WESELNE

POWITANIE PARY MŁODEJ CHLEBEM, SOLĄ I SZAMPANEM

ZUPA

Rosół z domowym makaronem

DANIE GŁÓWNE

Tradycyjny kotlen schabowy panierowany, devolaille, filet drobiowy w cieście z brzoskwinią, kotlet mielony po wiejsku, faszerowane udko drobiowe, karczek pieczony, kotlet szwajcar, kotlet pożarski, schab z pieczarkami, roladka drobiowa z sosem, kotleciki rzymskie z cebulą, 5 mięs do wyboru, ziemniaki z masełkiem i koperkiem, kluski śląskie z sosem grzybowym lub pieczeniowym, bukiet surówek.

ZAKĄSKI ZIMNE

Ryba po grecku, jajka w sosie tatarskim, śledzik w śmietanie, śledzik we włoskiej oliwie, karczek pieczony, schab nadziewany śliwka kalifornijską, roladka z boczku z czosnkiem i majerankiem, galantyna z kurczaka, galaretka wpierzowo-drobiowa, kabanosy, ser zółty.
ZAMIENNIKI: szynka z chrzanem, pieczeń rzymska z jajkiem, rożek z szynki i pieczarek w galarecie, różyczki z łososia w jajkach, babeczki z farszem rybnym, szparaga zawijana w szynce, jajka z nadzieniem pieczarkowym/

SAŁATKI

Tradycyjna sałatka jarzynowa, sałatka ala gyros, pomidorki po szwedzku, sałatka z ananasem, sałatka brokułowa, sałatka z prażonym makaronem, sałatka grecka, pomidory z mozarellą, sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem, sałatka żydowska, sałatka szefa /3 rodzaje do wyboru/

DODATKI

Pikle, pieczywo, sosy: czosnkowy, paprykowy, musztardowy.

NAPOJE

Kawa z mleczkiem, herbata z cytryną, woda – bez ograniczeń soki: pomarańczowy, jabłkowy, porzeczkowy /2L os./

DANIA CIEPŁE

Bigos staropolski, flaczki, barszcz czerwony z krokietem, strogonow, borgacz/wegierska zupa gulaszowa/, gołąbki w sosie, golonka w kapuście, kurczak KFC z sosem tatziki, grilowana biała kiełbasa z cebulą, udka z kapustą zasmażaną/ 3 dania do wyboru/.

Pod Winną Górą
ul. gen. W. Sikorskiego 46,
55-300 Środa Śląska

885 17 64 63, 500 884 143

Sala bankietowa na 220 osób

Plac zabaw dla dzieci

Pokój w Środzię Śląskiej

Taras z ogrodem letnim

Pokoje gościnne

Nocleg Środa Śląska